Евродепутат води ученици от гимназиите в Брюксел

Мисия Пловдив

17-02-2015, 12:36

Снимка:

Plovdiv.utre

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Поводът е популяризиране на дейността на ЕС и ЕП

Ученици от 10 и 11 клас от Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий” влизат в първия си час по „Гражданско общество” днес от 18 часа.  Поводът е инициативата на евродепутата Светослав Малинов за посещение на средни училища в България  и за популяризирането на дейността на Европейския парламент и на Европейския съюз пред по-млада аудитория. Идеята е част от инициативата „Европейско междучасие“, която стартира миналата седмица.

Посещението на  Светослав Малинов ще се провежда в рамките на един учебен час, в който ще има кратка презентация пред учениците, свободна дискусия, както и допълнителни викторини и дейности. Част от учениците, които ще вземат своя урок по „гражданско общество“, ще заминат за Брюксел, където ще имат възможността да се докоснат до Европейския парламент.

Инициативата се радва на голям интерес и вече почти 100 български училища са заявили включване в програмата за „Европейско междучасие”. Утре евродепутатът Светослав Малинов ще е на визита в гимназия в Хисаря, а след това заминава за Карлово.