Театър "София" с английски субтитри

София Лайф

17-02-2015, 12:39

Автор:

Пламена Иванова

Всичко от Автора

Чужденците ще могат да се насладят на родните постановки

Гостите на страната ни, както и тези, които живеят тук, но още не са изучили езика ни, вече могат да се потопят в театралния живот на София. Навлиза нова практика, а именно да се монтира табло над сцената, на което да се прожектират субтитри на английски език, научи Sofiautre.bg. Пионер в това начинание е театър "София".

"Идеята се роди след гостуването на дъщерята на драматурга Жан Ануи за премиерата на "Антигона". За нея и още чуждестранни гости на премиерата имаше титри на английски. След позитивните отзиви решихме да развием тази възможност. Даваме си сметка, че за чужденците в София няма много забавления и възможности за културна програма, затова решихме да направим поне театъра по-достъпен за тях.", споделят от екипа на Театър "София".

Вече няколко са постановките, на които можете да заведете своите чуждестранни гости - "Антигона" от Жан Ануи, "Сватбата на дребния буржоа" от Бертолт Брехт, "Парижката Света Богородица" по Виктор Юго и "Скачай!" от Здрава Каменова.

Предстоящи представления със субтитри:
18 февруари -  "Парижката Света Богородица"
19 март - "Сватбата на дребния буржоа"
25 март - "Скачай!"

При заявка на достатъчно голяма група театър "София" може да осигури английски превод и на всяка друга дата, на която се играе някоя от изброените постановки.

Театрална работилница "Сфумато" също предлага тази услуга, след предварително уговаряне по телефона.