Откриха цигари без бандерол, парфюми и авточасти в турски автобуси на Дунав мост

Съставени са 11 акта

Авточасти, маратонки, парфюми и цигари без бандерол откриха в турски автобуси, пътуващи от Турция за Румъния, съобщиха от Агенция митници. При засилени проверки на инспектори от Митница Русе само за последните дни са задържани общо над 50 000 къса цигари, всичките с надпис "DUTY FREE SALE ONLY".

В един от автобус са открити общо 1 434 кутии (28 680 къса) цигари.  Тъй като собствениците на цигарите били различни, срещу трима пътници са образувани 3 дознания, съставени са и актове. В друг автобус с помощта на митничарското куче Рон, обучено да открива тютюневи изделия, са намерени над 800 кутии цигари, собственост на един човек, като срещу него е образувано дознание. 

В същите автобуси са открити и търговски количества авточасти, хранителни стоки, текстилни изделия и парфюми с обозначенията на известни търговски марки. Всичките стоки, по признанията на собствениците им, били закупени от Турция и внесени нелегално в Европейския съюз. Съставени са общо 11 акта. Иззети са 100 парфюма. Открити и задържани са и около 200 чифта спортни обувки.