Светлозар Лазаров: Има ръст на катастрофите в страната

Крими

17-02-2015, 13:48

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Патриотите и Реформаторите недоволни от Писанчев и Лазаров

Гл. секретар на МВР заяви в Бургас, че не изпитва неудобство във връзка с операция "Червеи"

 „Трябва да си сверим часовника бързо! Това е изведено като приоритет от Европейския съюз, евродоклада, прокуратурата набелязва и взема мерки. Така че, тук ще се работи под ръководството на прокуратурата”. Това заяви на брифинг в Бургас главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

По време на срещата той обобщи, че през 2014 година има ръст на катастрофите с пострадали, спрямо предходната година. Скочили са и случаите на кражби на автомобили в страната. Светлозар Лазаров заяви, че ще бъдат направени законодателни промени в това отношение. Той отказа да съобщи дали има начертани такива в момента, заявявайки, че не би искал да обсъжда политически въпроси. 

На въпрос, свързан с отговорността му по операция "Червеи", Лазаров заяви, че не изпитва неудобство, още повече, че "премиерът и ген. Рашков казаха, че нямам нищо общо с операцията", допълни той.

Комисар лазаров даде добра оенка за работата на полицията в Бургас, но акцентира на необходимостта от по-активна работа по линия на корупцията и финансово-кредитната система.