Обвинен за убийство остава в ареста

Преди три дни уби жена си с чук и ютия

Обвиненият в убийството на 33-годишната Валентина Илиева от Дряновец остава в ареста, реши днес състав на Разградския окръжен съд, съобщи радио Шумен.

Магистратите прецениха, че са събрани доказателства за това, че именно 36-годишният съпруг на жертвата Илиян Илиев е извършителят. Прието бе и становището на прокуратурата, че има опасност мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление. Предпоставки за това са фактите, че години наред е работил в чужбина, а освен това е и многократно осъждан. Служебният защитник на обвиняемия поиска мярка „домашен арест”, тъй като според заключението на съдебно-психиатричната експертиза Илиян Илиев страда от полиморфно психотично разстройство, със симптоми на шизофрения и при допълнителни изследвания може да се окаже невменяем. Съдът обаче счете, че това искане е неоснователно, тъй като мъжът е имал възможност да разбира и ръководи постъпките си.
Припомняме, че Илиян Илиев е обвинен, че на 14 февруари в село Дряновец умишлено е умъртвил съпругата си Валентина Илиева с чук и ютия.