Лиляна Павлова към БСП: Яд ви е, че ние санираме

Програмата за саниране е насочена максимално солидарно, увери министърът

Държавното саниране заинтригува депутатите и от различни парламентарни групи „атакуваха” с въпроси по темата регионалния министър Лиляна Павлова по време на днешния извънреден парламентарен контрол. Павлова обясни, че програмата е насочена максимално солидарно. Тя отрече политически елемент в нея. „Първият договор е във Враца, където кметът не е на ГЕРБ. Тази национална програма е аполитична и е за българските граждани”, увери министърът и побърза да върне обвиненията.

„За всички кметове, за всички общини, за всички хора” било мотото на държавното саниране. Над 2 милиона българи ще получат финансиране по тази програма, подчерта Павлова. Отива повече на едно ляво правителство да провежда такава социална политика, изтъкна министърът. „Яд ви е, че ние провеждаме такава политика”, заяде се Лиляна Павлова.

Програмата щяла да работи поне още две години и министърът призова и БСП да я подкрепи.

„Трябва да намерим още 1 милиард лева, защото тази програма си заслужава, за разлика от мегаломански енергийни проекти”, не се даде министърката и атакува опозицията с прословутата едномилиардна инвестиция за „Цанков камък”. Министър Лиляна Павлова успокои, че финансирането по програмата е безвъзмездно.