Съдът: Томов е невинен

Оправдаха главния акционер на ЦСКА по две обвинения

Главният акционер в ЦСКА Александър Томов е невинен по обвиненията в присвояване на чужди пари в размер на 3 млн. евро от ПФК ЦСКА АД.
Съдът го призна за невинен и по обвинението за източване на над 29 милиона евро от „Кремиковци“. Прокуратурата настояваше Томов да бъде осъден на 10 години затвор.
По същото дело Томов вече бе осъден веднъж на девет години през 2009 г. Софийският апелативен съд обаче отмени присъдата и върна делото на първа инстанция преди две години.

 

„Съберете фактите и се върнете назад във времето. Това за пореден път показва, че лицензът на ЦСКА от 2008-а година е отнет незаконно. Що се отнася до бъдещето, всички искаме ЦСКА да е шампион и всичко да е добре. Имам огромно удовлетворение, че към ЦСКА имам изпълнен дълг. Защото не сме днес във „В” група, а кандидат-шампиони. Има едно огорчение обаче – че когато започнах в ЦСКА, около 53-ма човека ни бяха дали знак, че ще помагат, а след това рязко намаляха. Днес имам нужда от повече партньори в ЦСКА. Причината обаче е икономическата криза и многото проблеми при колегите“, посочи главният акционер на 31-кратните шампиони на страната.

 

Източник: Sportonline.bg