Слънчево, но студено в сряда

Животът

17-02-2015, 20:35

Снимка:

Starazagorautre

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Метеоролог: Зимата няма да е студена

През нощта над по-голямата част от страната ще се изясни

Утре ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността над източните райони, но само на изолирани места ще прехвърчи слаб сняг. Ще продължи да духа умерен, в Източна България и силен северен вятър и с него преноса на студен въздух ще продължи. Минималните температури сутринта ще са от минус 11° до минус 6°, максималните през деня ще са предимно между минус 1° и 4°.
Жълт кода за силен вятър е обявен за три области в страната за 18 февруари. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. Кодът е в сила за областите Добрич, Варна и Бургас. По Черноморското крайбрежие ще духа силен до бурен северен вятър с пориви до 20-24м/сек.
В четвъртък ще духа до умерен, в източните райони и силен север-северозападен вятър. Облачността над страната ще е променлива, но само на отделни места ще превали слаб сняг. Ще започне затопляне и преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 8° и минус 3° и максимални – между 2° и 7°. В петък повишението на температурите ще продължи. Постепенно облачността ще намалява, след обяд до незначителна. Ще продължи да духа слаб, в източните райони умерен северозападен вятър. В събота вятърът ще се ориентира от юг. Ще бъде предимно слънчево и температурите ще се повишат още.