Созопол със специална награда от Министерството на туризма

Туризъм

18-02-2015, 09:48

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Днес оценяват Созопол като световна топ дестинация

Най-добрата българска дестинация с награда „Професионална представяне на интегриран туристически продукт - природа, история, култура”

Усилията на екипа на община Созопол и ангажираността на цялостната политика през последните години за представяне богатството и разнообразието на туристическия продукт на Созопол бе оценено  със специална награда от Министерството на туризма. По време на официалното откриване на 32-та Международна туристическа борса "Ваканция & Спа Експо, община Созопол бе отличена с награда „Професионална представяне на интегриран туристически продукт - природа, история, култура”. Наградата бе връчена на екипа на община Созопол, който представяше града.

Интересът към щанда на община Созопол бе голям. Български и чуждестранни туроператори и хотелиери се интересуваха от нови атракции и събития, които се предлагат като туристическа дестинация. Професионалният интерес беше насочен към възможностите на културния туризъм и отдиха за деца. Близо 2 000 души посетиха щанда на община Созопол, който тази година предлага уникална визия, съчетаваща презентацията на Созопол и Черноморец като единен туристически продукт.
Един от първите щандове, които посети министърът на туризма  Николина Ангелкова бе щандът на община Созопол. Министърът разгледа щанда и поздрави представителите на общината с престижната класация, в която Созопол представя не само своя туристически продукт, но и рекламира страната. Тя пожела успех в класацията на Световния съвет по туризъм и добър летен сезон.