Най-сурова мярка срещу клошар, убил в пиянски спор събрат

Крими

18-02-2015, 10:02

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

58-годишен открит с размазана глава в изоставена къща в Карнобат

Мъжете се скарали в нетрезво състояние, защото убитият купил с всички пари ракия, а не хляб

Окръжен съд Бургас взе мярка за неотклонение "задържане под стража" на Димитър Стефанов.

Той е обвиняем за умишлено убийство, станало на 14 срещу 15 февруари в постройка край Карнобат, чрез нанасяне на удари по главата умишлено умъртвил 54-годишен мъж. 
Представителят на Окръжна прокуратура Бургас поиска на Стефанов да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение. Прокурорът пледира, че макар и на ранен етап разследването е събрало достатъчно доказателства, които кореспондират с направените от обвиняемия самопризнания. Държавният обвинител намира, че има опасност той да се укрие и да извърши ново деяние. Обстоятелството, че Стефанов се е предал сам, може да бъде ценено като смекчаващо в съдебния процес, уточни прокурорът. 
Служебният защитник на Стефанов подкрепи предложението на прокуратурата, като посочи, че подзащитният му няма постоянен адрес, нито средства, за да плати гаранция в пари. Той желаел да съдейства на разследващите за разкриване на обективната истина. 
Стефанов каза през Окръжен съд Бургас, че признава вината си и обясни, че е сторил деянието след като двамата с пострадалия употребили алкохол. Той разказа, че се грижел за другия мъж. Предал желязо, за да имат пари за хляб, които дал на пострадалия. Той обаче купил ракия, а не хляб.
Съдът посочи, че както деянието, така и личността му са с висока степен на обществена опасност. Обвиняемият е многократно осъждан, няма постоянен адрес, а води скитнически живот. Тези обстоятелства мотивираха съда да му наложи най-тежката мярка за неотклонение.