Затварят улици в Банкя заради изграждането на ВиК мрежа

Променят и маршрута на автобус № 49

Заради изграждане на инженерна инфраструктура на ВиК мрежа на град Банкя и на кварталите Градоман, Михайлово, Вердикал и с. Иваняне, район „Банкя”, се въвежда временна организация на движението, съобщават от Столичната община.

От 4.30 часа тази сутрин до 24.00 часа на 31 април 2015 г. се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по ул. „Варна” между ул. „Петър Никифоров” и ул.„Райко Даскалов” в кв. „Вердикал”.

За този период се променя автобусен маршрут № 49 - от метростанция „Сливница”, по бул. „Сливница”, наляво по Банско шосе до град Банкя, наляво по ул. „Иванянско шосе”, надясно по ул. „София”, по ул. „Цар Освободител” , по ул. „Ал. Самболийски”, надясно по ул. „Св. Св. Кирил и Методий”, наляво по бул. „Варна” до временна спирка с код: 6377 - кв. Вердикал-вр. – в обратна посока, наляво по ул. „Петър Никифоров”, наляво по ул. „Бряст”, наляво по ул. „Ручей”, надясно по бул. „Варна” и по маршрута си до метростанция „Сливница”. Разкрита е временна крайна и начална еднопосочна спирка „Кв. Вердикал" на бул. Варна непосредствено преди ул. „Петър Никифоров”.