Нов организатор възражда "Spirit of Burgas"

Очаква се тази година фестът да бъде в дните от края на юли до средата на август

Музикалната компания "Balkan Entertainment Company“ ще бъде организатор на фестивала "Spirit of Burgas". Тя е спечелила тръжната процедура за отдаване под наем за срок от 10 дни на 5-те декара земя в Морската градина, на чийто терен се провежда фестивала. През миналата година Общинският съвет реши да търси нова продуцентска фирма, която да възроди музикалното събитие.

Дружеството е заявило, че вече е в преговори със световни агенции за осигуряване на артисти за музикалния фестивал "Spirit of Burgas“. Компанията е организатор на фестивала "Sofia Rocks", а през тази година ще прави концерта на американската рок група One Republic у нас. Бандата, известна с хитовете си Counting Stars, If I lose Myself и Аpologize, ще направи концерт в София на 2 юни 2015 г.

Към този етап няма финално решение дали и кога ще има фестивал "Spirit of Burgas", защото, освен че текат процедури по обжалване, има и други казуси за разрешаване. До края на месеца би трябвало всичко да е далеч по-ясно, съобщиха от "Balkan Entertainment Company".

Миналата година, след 5 издания, "Spirit of Burgas" не се проведе, поради финансовата криза. Очаква се тази година фестът да бъде в дните от края на юли до средата на август.