Общината разкрива още един пазар в "Меден рудник"

Мисия Бургас

18-02-2015, 16:16

Снимка:

снимка, архив

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Старт на магистралата в "Меден рудник"

Той ще бъде открит през лятото

Нов общински пазар ще бъде изграден в к-с "Меден рудник". Кметът Димитър Николов сподели, че идеята е дошла от живущите в зона В.

Те поискали да има пазар в близост до тях, защото били принудени да пазаруват чак от зона А на комплекса. Очаква се първата копка да бъде направена до края на месеца, а самият пазар да бъде завършен до лятото. 
Данъчната оценка на правото на строеж е в размер на 5 027.30 лв. Пазарът ще включва 4 закрити магазина и 8 открити маси, за продажба на плодове и зеленчуци, аптека, магазин за производство на хлебни изделия, фризьорски салон, ателие за ключарски услуги и магазин за цветя. Необходимата площ за реализиране на инвестицията е около 450 кв.метра.
Инвестицията в новия пазар е със социално значение, тъй като освен разкриването на нови работни места и отдаването под наем на помещения чрез търг или конкурс, ще има предвидени и такива за земеделските производители. По този начин общината, чрез търговското дружество ще стимулира директния достъп до потребителя на българската селскостопанска продукция.