Световната номер 4 пречупи Пиронкова

Спорт

18-02-2015, 19:02

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пиронкова с историческо класиране в Дубай

Цветана Пиронкова отпадна от турнира в Дубай с награден фонд малко над 2,5 милиона долара. Та напусна надпреварата след 1/8-финалите, където отстъпи на световната номер 4 и водачка в схемата Симона Халеп с 4:6, 3:6.

 

Всъщност мачът започна отлично за българката и тя проби съперничката си още в първия гейм, а след това поведе и с 2:0. Румънката върна пробива в осмиия гейм, след който изравни на 4:4, а след това спечели последователно още два гейма и постигна успех в сета с 6:4.

 

Във втората част Цвети отново проби още в първия гейм, но този път Халеп веднага взе подаването на българката.и изравни. Решителният пробив от страна на румънката бе реализиран в шестия гейм, с който тя поведе с 4:2. До края двете съпернички спечелиха сервис-геймовете си и Халеп затвори мача с 6:3.

 

Пиронкова все пак може да счита представянето си за успех, тъй като тя за първи път стигна до тази фаза на турнира от общо седем участия. За достигането си до третия кръг тя заслужи 105 точки за световната ранглиста и 26 хиляди долара от наградния фонд.

 

Източник: sportonline.bg