Полицията в Сливен - лидер в разкриването на престъпления

Мисия

18-02-2015, 21:17

Снимка:

МВР

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

МВР Сливен арестува двама за производство на наркотици

Най-голям спад има в икономическите престъпления

ОДМВР-Сливен получи висока оценка за работата си от ръководството на министерството в лицето на заместник-главния секретар Георги Костов днес. Представен бе отчет-анализът за работата на дирекцията за изминалата година.

Георги Костов подчерта, че общата разкриваемост е над 50%, което нарежда Сливен на първо място сред областните дирекции, които имат коефициент на престъпност над 1200 престъпления годишно. Той коментира, че структурите, упражняващи оперативно- издирвателна дейност на територията на ОДМВР-Сливен, или така наречените оперативни работници, са категоричен лидер в страната. Костов поздрави служителите за добрата работа, като отбеляза, че тези резултати са постигнати в една определено трудна година в условия на кадрови дефицит, поради засиления миграционен натиск.

Пред журналисти директорът на ОДМВР-Сливен Чавдар Божурски направи кратко резюме за дейността. Той подчерта, че се забелязва стабилитет в нивото на криминалната престъпност. Отчита се намаление с 3% на регистрираните престъпления.

Отчита се спад с 1,2% на престъпленията против собствеността и спад 16% при кражбите. Разкрити са всички тежки криминални престъпления, добили широк обществен отзвук. Спад с 13% се наблюдава при регистрираните икономически престъпления.

„Резултатите от работата на Областната дирекция са повече от оптимистични”, заяви заместник-главния секретар Георги Костов. Дирекцията се нарежда на пето място по разкриваемост на икономиките престъпления и на девето място по разкриваемост на криминалните.


На отчет-анализа присъстваха областният управител на Сливенска област Димитър Сяров, представители на прокуратурата, съда и на местната власт.