Несебър строи голям обществен парк в Оризаре

Туризъм

19-02-2015, 08:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Влюбени от цялата страна се стичат в Несебър

Той ще е с модерни зони за спорт и почивка и арт осветление

Кметът на община Несебър Николай Димитров и кметът на Оризаре Черню Пенчев направиха първа копка на обществен парк.

Това е поредният инфраструктурен проект там, с който се цели не само благоустрояване на пространството с модерни и съвременни зони за спорт и отдих, но и подобряване условията на живот на населението в селището, сподели кметът на община Несебър минути преди да даде официален старт на обекта.

Николай Димитров подчерта, че въпреки условията на криза в страната, община Несебър и Общинския съвет продължават политиката на изграждане на инфраструктурни проекти с местно значение. 

Условно обектът е разделен на две части-паркова и за спорт. В първата е предвидено да има сух фонтан, изграден на принципа „Обливаща вода“, където водата струи и се стича по 3 сфери от неръждаема стомана с различен диаметър. Той ще бъде художествено осветен с LED прожектори.  По цялата алейна мрежа на удобни места ще са разположени пейки, а до единия от двата входа на парка ще има чешма, която хората в неравностойно положение също ще могат да ползват. Спортната зона на обекта ще включва заградени игрища - за мини футбол и комбинирано за баскетбол-волейбол, както и зона за фитнес упражнения на открито.

Последните благоустроявания правени там са изграждане на детска площадка за малчугани от 3 до 12 години, полагане на асфалт на три улици, полагане на тротоарни настилки, ремонт на новото помещение на пенсионерския клуб. В процес е проектирането и изграждането на самостоятелен котел за парно отопление на детска градина „Радост“, където в края на 2014 г. беше подновена настилката в двора й. Проектира се и пристройка към нея за още една група деца на възраст 5-6 години, както и физкултурен салон. Предвидени са и средства за изграждането на пешеходен мост над река Бяла в селото.