Намаляват наема на Детмаг Снежанка

Мисия Пловдив

19-02-2015, 08:16

Снимка:

bnt.bg

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Никой не пожела "Детмаг Снежанка", общината организира нов търг

На днешната общинска сесия

Предложение за 8960 лв. начална тръжна цена за отдаване под наем на общинската част на Детмаг "Снежанка" внася като извънредна точка на днешната сесия на Общинския съвет ресорният зам.-кмет на Пловдив Димитър Кацарски.

На обявения за 12 февруари търг не се яви нито един от кандидатите, закупили документация.

Обяснението на кмета Иван Тотев бе, че процедурата се е провалила заради недоглеждане и прилагане на стандартен договор за наем, в който е записана клауза, че Общината може да прекрати договора с наемателя с едномесечно предизвестие.

При положение, че бъдещият наемател трябва да направи сериозни инвестиции в имота, това условие става абсолютно неприемливо за кандидатите, обясни Тотев.

Срокът на договора за наем на апетитния търговски обект в центъра на Пловдив е 10 години, а необходимият ремонт на помещенията е на стойност 200 230 лв. Той трябва да се извърши за сметка на предвидения едногодишен наем. Имотът е с площ близо 1000 кв. м, разположени на първия и втория етаж в някогашния детски магазин на Главната. В продължение на 22 години Община Пловдив води дела с частните собственици на останалата част от обекта.

В новия вариант на договора изрично е упоменато, че Общината в качеството си на наемодател ще осигури спокойното и безпрепятствено ползване на имота съгласно неговото предназначение - за смесен магазин, през целия срок на договора.