След стрелбата по автобус, мятат камъни и по тролей в Бургас

Крими

19-02-2015, 10:59

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Екшън в Бургас: Стреляха по автобус на градския транспорт

За ново нападение срещу градския транспорт в Бургас съобщиха от „Бургасбус“.  Инцидентът е станал снощи около 19,30 часа на бул. "Демокрация". От полицията съобщиха, че вероятно от камък е нанесена побитост по металната част,  разположена от лявата страна на тролея в близост до рамката за охлаждане на двигателя. 
По данни на 39-годишния водач на тролея, в близост до спирката на бл. 128 в ж.к. "Лазур" чул шум от удар по външната част на купето, като спирайки на място установил наличието на побитостта по металната част. Според него материалната щета е предизвикана от стрелба с флоберова пушка, но при извършеното щателно обследване на тролейбуса от специалист от Базовата научно-техническа лаборатория, по безспорен начин е установено, че няма данни за стрелба с огнестрелно или пневматично оръжие. Най-вероятно побитостта се е получила вследствие на  силен удар с твърд предмет с неправилна форма /възможно е и да е камък/ , като не може да се определи точната  посока от която е дошъл. 
Полицията все още търси стрелецът по автобуса, движещ се по маршрут № 12 А. Вчера около в района на ул. "Богориди" в посока ж.п.гарата, след изстрели с въздушна пушка са счупени едното от двете стъкла на втората врата и стъклото, разположено непосредствено след третата врата на автобуса.  Все още продължават действията на полицейските служители от Първо Районно управление "Полиция" - Бургас, целящи да установят самоличността на извършителя на деянието. Служителите на реда проверяват сградите, разположени от дясната страна на пътната отсечка, като конкретизират местонахождението на всеки един от обитателите им по време на инцидента. 
Припомняме, че серия от нападения, чрез хвърляне на камъни, бе осъществена  на 11.01.т.г. и 13.01.т.г. над един автобус и два тролейбуса по време на движение по бургаската улица "Индустриална".