По ръцете ще ги познаете

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ръцете на мъжете издават отношението им към жените

Ръцете на мъжете издават какво ще бъде отношението им към жените – дали ще бъдат мили или груби с тях, установи канадско проучване, предаде „Дарик”, цитирайки БТА.

Екипът на проф. Деби Московиц от канадския университет „Макгил” в Монреал констатирал, че представителите на силния пол, които са внимателни към дамите, имат безименни пръсти по-дълги от показалците. Когато се погледне дланта на мъжа, много лесно може да се установи какво ще бъде бъдещото му отношение към нежния пол.

Мъжете, чиито показалци и безименни пръсти са с еднакви размери, обикновено имат по-грубо отношение към жените. Предишни изследвания установиха, че съотношението на показалците и безименните пръсти при мъжа се определя от хормоналното им изложение в утробата. Оттук следва и отношението на мъжете към жените, когато станат възрастни.

Когато мъжете имат по-дълги безименни пръсти спрямо показалците, те по-внимателно изслушват дамите, обичат да се смеят с тях, склонни са на компромиси и не жалят комплиментите. Те реагират по този начин, независимо дали са в сексуални отношения с жените, или са просто колеги. А мъжете с почти еднаква дължина на показалците и безименните пръсти били склонни към свади както с дамите, така и с другите мачовци.

Тестовете продължили 20 дни и обхванали 155 доброволци. Те попълвали въпросници за всеки свой човешки контакт с времетраене над 5 минути. От тях проличавало тяхното поведение, което било определяно като „добронамерено” или „свадливо”. В една трета от случаите хората с по-дълги безименни пръсти показвали добронамерено поведение и с една трета по-малко свадливи намерения.