Деца получават шанс за лечение с над половин милион лева

Общество

19-02-2015, 12:47

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Четири деца ще заминат за първи път за лечение в чужбина

Над половин милион лева за подпомагане на лечението на деца е одобрил Общественият съвет на Фонда за лечение на деца. Общата гласувана сума е 587 992.23 лева. От тях 295 350 лева са за лечението на деца в България. За лечение в чужбина са одобрени 43 908.38 лева. За продължаване на лечението и контролни прегледи в чужбина са заложени 110 546.09 лева, а за доплащане на лечението – 138 187.76 лева.

По време на заседанието на обществения съвет са разгледани заявленията на общо 59 деца, като са одобрени заявленията на 46 от тях, съобщават от фонда.

Четири деца са одобрени да заминат за първи път за лечение в чужбина. 11 пък са одобрени за продължаване на лечението и контролни прегледи в чужбина. Лечението на 29 деца в България ще бъде подпомогнато от фонда. Две деца ще бъдат подпомогнати за доплащане на лечението им.

Членовете на съвета са отложили вземането на решение по шест заявления. Причината е необходимост от получаване на допълнителни становища и оферти.

Седем заявления не са получили одобрение за подпомагане на лечението от фонда поради отрицателни медицински становища за необходимост от провеждане на лечението в чужбина и възможност за неговото осъществяване в България.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"