Евродепутатът Джамбазки доведе италиански инвеститори под тепетата

Мисия Пловдив

19-02-2015, 16:00

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Районът на Пловдив е привилегирован, смятат гостите

Община Пловдив днес е домакин на българо-италиански бизнес форум, който се провежда по инициатива на представителите на Европейския парламент Ангел Джамбазки и Фабрицио Бертот.
Участниците бяха приветствани с добре дошли от кмета на Пловдив инж. Иван Тотев. „За нас тези срещи са много важни с оглед на развитие на бизнес отношенията между регионите. Пловдив е най-индустриалния град в България. Нашата община е фокусирана върху развитието и подкрепата на бизнеса и работи тясно не само с индустриалните зони, но с всеки потенциален инвеститор в региона. Ние подкрепяме форуми като този, които имат конкретни, точни и ясни отношения“, заяви кметът Иван Тотев и пожела ползотворна работа на форума.
„Задължителна дейност на всеки един човек, който се занимава с политика, е да се опита да направи възможното по силите си да срещне хора, които могат да намерят общи възможности за реализация на своите планове. Бизнесът е за бизнесмените. За нас е задължението да се опитаме да ги свържем и да посредничим между техните начинания“, заяви евродепутатът Ангел Джамбазки.
Колегата му от Европейския парламент Фабрицио Бертот подчерта, че задачата на институциите е да се погрижат за благото на гражданите. „Да се стимулира икономическият растеж означава да се стимулира въобще развитието и благосъстоянието на гражданите. Следователно ние трябва да следваме своите задължения точно, защото да се прави политика не означава само да се седи в парламента или заседателната зала, а да се насърчават връзките, които могат да позволят взаимното нарастване на икономиката“, каза още Фабрицио Бертот.
„Вие сте на точното място. Районът на Пловдив е едно място, което е привилегировано за тези, които искат да инвестират“, каза в приветствието си почетният консул на Италия в града под тепетата Джузепе ди Франческо. Той  допълни, че предприемачите от Италия инвестират в различни сфери, а на форума присъства председателят на техния съюз – Кофиндустрия България.
Не на последно място Джузепе ди Франческо подчерта факта, че през 2019-та година Пловдив и италианският град Матера ще бъдат столици на културата на Европа. Той изрази надежда днешната среща да бъде един нов път за всички участници, който ще продължи във времето.