С гражданско шествие жителите на Левски почетоха паметта на своя патрон

Поднесоха венци и цветя пред паметника на Апостола под звуците на възрожденски песни

С внушително гражданското шествие и с минута мълчание пред паметника на Васил Левски, днес жителите на Левски почетоха паметта на своя патрон. След това отправиха молитва за душите и вечната памет за загиналите за свободата на България. Вече 117 години град Левски носи името на един от най-великите българи – Васил Левски, съобщиха от пресцентъра на местната управа.

На гражданското възпоменание по повод 142-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата, зам. областния управител Красимир Иванов е припомнил заветите на Левски. Слово за Апостола е произнесъл и председателят на Общинския съвет Дочко Дочев.

След ритуала и словата кметът Любка Александрова, зам. областния управител, председателят на ОбС, представители на обществени организации, политически партии и граждани са поднесли венци и цветя пред паметника на Апостола под звуците на възрожденски песни.

Деца от клуб „Млад възрожденец”, част от Общобългарски комитет „Васил Левски”, са засадили храсти до паметника в града с обещание да се грижат за тях.