Пловдивска фирма вдига хлебозавод за 30 млн.

Мисия Пловдив

19-02-2015, 16:22

Снимка:

park72.ru

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Част от средствата са от Регионалния фонд за градско развитие "Джесика"

Пловдивската фирма "Симид агро" ЕООД ще изгради модерен хлебозавод на стойност 30 милиона лева в града под тепетата. Мащабният проект ще бъде подпомогнат с преференциален кредит от Регионалния фонд за градско развитие "Джесика", съобщи "Марица".

Той е за изграждане на нова база за производство на хлебни изделия и предвижда разрушаване на стари и западнали производствени и складови помещения. Те са разположени на над 4 хил. кв. м в южната индустриална зона на Кукленско шосе, където е базата на "Симид". Фирмата има над една трета пазарен дял в мелничарския и хлебния бранш в страната.

На тяхно място ще се изгради модерна база, с иновативно оборудване и технологии за производство на хлебни изделия. Според одобрения проект новите производствени помещения ще разполагат с три надземни нива с обща застроена площ от около 15 хил. кв. м.

Сградата ще бъде изградена от стоманобетонни фундаменти, метална конструкция, плюс изолационна стена и покривни панели. Очаква се новото производство да предложи работа на 180 души.

Община Пловдив е уведомена за реализирането на проекта. Оттам е дадено положително становище, което касае съвместимостта на бизнес плана със стратегията за развитие на града и социалния ефект, който ще постигне инвестицията.