Задържаха двама, източвали гориво от петролопровода на „Лукойл”

Крими

20-02-2015, 12:00

Снимка:

снимка, profit.bg/

Автор:

Svetlina12

Всичко от Автора

Още по Темата:

Уволняват 12 служители на БДЖ заради кражба на гориво

Полицията е задържала двама души, точили гориво от петролопровода на „Лукойл”. Около 15:10 вчера служители от бургаската жандармерия са задържали в комплекс “Меден рудник” лек автомобил “Опел Астра”, с бургаска регистрация, управляван от 53-годишния И.К. от Бургас на пътя между цех за месни изделия “Пролет” и хлебозавода.

В багажното отделение жандармеристите открили 24 пластмасови туби с вместимост от по 10 литра и 2 пластмасови туби с вместимост от по 5 литра, пълни с течност с мирис на петрол.

В резултат на полицейските действия, предприети от служителите на Четвърто Районно управление “Полиция” - Бургас е констатирано, че служители от охранителна фирма “Лукома”, охраняваща петролопровода на фирма “Лукойл Нефтохим”АД, установили че от продуктопровода на фирмата се извършва кражба на гориво. В изоставен вилен имот, разположен в непосредствена близост до тухлен зид на съседен имот с масивна двуетажна сграда, намиращ се в района между местностите “Райкова къща” и “Кален бурун”, е открит изведен кран. При извършения оглед в близост до намерения кран, на около 20 см. височина в зида е открит отвор, затворен с паве, водещ в двора на съседния имот с масивната вила, от който вероятно е извършвано източването на горивото.

И.К. е задържан за срок от 24 часа. Задържано е и второ лице, собственик на масивната вила, като се установява съпричността му към извършеното източване на гориво. Работата по изясняване на фактическа обстановка продължава от служители на Четвърто Районно управление “Полиция” - Бургас.