"Образовател": Бургас ще е турски през 2035

Животът

20-02-2015, 12:03

Снимка:

снимка, Обозревателъ, 24 часа

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Прокуратурата се отрече от обвинението за опита за убийство на Доган

Украинският сайт със зловещ анализ за картата на Европа

Въпреки икономическата си и политическа мощ Европа ще преживее сериозни катаклизми в следващите десетилетия, които ще променят сериозно границите й.

Освен чисто географски, Старият континент ще се промени икономически, тъй като центърът на световния бизнес ще се премести окончателно в Азия, демографски, защото населението му остарява стремително, етнически - поради нестихващия огромен наплив на бежанци, и дори ментално заради изменението на ценностите и ориентирите. Това пише украинският сайт "Обозревател", цитиран от "24 часа".
Изследвайки и анализирайки всички тези тенденции, журналистите от "Обозревател" са съставили карта на Европа, каквато ще изглежда през 2035 г. Според тях България също ще бъде засегната от промените и немалка част от територията й ще премине към Турция заради многобройното турско население у нас. На картата на "Обозревател" Бургас се намира в Турция.
Значителни изменения ще има на Пиренейския полуостров. Увеличаващата се безработица в Испания ще засили сепаратистките настроения. Баските и каталунците най-сетне ще успеят да се отцепят. Мадрид ще удържи властта над останалите региони, но те най-вероятно ще преминат към федеративно или дори конфедеративно устройство.

Румъния пък ще бъде компенсирана за отнемането й на Трансилвания с Молдова и дори части от Одеската област. Кавказките републики Чечня, Дагестан и Ингушетия ще обявят независимост. Грузия ще си върне Южна Осетия, а Абхазия ще бъде пришита към Краснодарския регион в Русия. Карабахският въпрос ще се реши единствено с установяването на обща граница между Русия и Армения. Грузия ще се раздели на Западна и Източна.
Заради загубата на влияние в карабахския регион, Анкара ще трябва да бъде компенсирана и най-вероятно Турция ще получи територии от България, като се простре чак до Бургас, пише в анализа си сайтът. В заключение "Обозревател" твърди, че тези прогнози може и никога да не се сбъднат, тъй като за всички тези промени е нужно да има голямо стечение на обстоятелствата.