23 хасковлийчета са с номинации в "Димитър Бербатов"

Сред тях са талантливи спортисти, математици, деца на изкуството

23 талантливи деца и младежи от Хасковска област имат номинации за стипендии във Фондация "Димитър Бербатов".
За множеството си награди в дигиталната графика и живопис са номинирани възпитаниците на хасковската компютърна школа "Вале" при читалище "Заря": Елена Маринова, Гюнер Али, Момчил Даскалов, Вяра Казакова, Ведиха Дурсун, Ивелина Колева, Ивайла Жекова, Александра Димова, Иван Богоев, Бончо Янев, Георги Георгиев и Биляна Борисова, съобщава haskovo.info.
Сред номинираните са и 16-годишните хасковски бадминтонисти Даниел Николов и Иван Панев, лекоатлетите от Харманли Мелисса Шабан на 8 г. и Божидар Саръбоюков на 10 г., както и 13-годишният Михаил Иванов също от Харманли, който е с успехи в корабомоделен спорт.
Номинирани са още състезателят по аеробика Александър Ангелов на 10 г. с треньор Мартина Маринова и балерината от "Рона" Делина Делчева на 9 г.
В листа с талантите са и сестрите състезателки по карате Шинкиокушин от Димитровград Дарина и Деница Михови.
Номинирани за успехите си по математика са и възпитаниците на димитровградската ПМГ "Иван Вазов" Марио Илиев и Даниел Иванов.
От фондацията уточняват, че вече е приключила работата по обработването на първо административно ниво на всички номинации, постъпили до 24 часа на 15 февруари.