Цената на водата в Димитровград няма да се променя

Дружеството обаче е завършило 2014г. с огромни загуби

ВиК Димитровград няма да променя стойността на кубик вода през 2015г., увериха на пресконференция от ръководството на дружеството. Запазва се цената от 1,86 лв. с ДДС, като тя е в сила от 2011 година насам, пише dimitrovgrad.bgvesti.net
Към момента фирми и граждани дължат на водното дружество обща сума в размер на 580 000 лв. Дружеството обаче е завършило 2014г. със загуба от 267 804 лв., което се случва за пръв път от учредяването на дружеството. Задълженията към доставчици в края на изминалата година са скочили с близо 100 000 лв. и в момента възлизат на 253 000 лв.
Загубите на вода са сред най-големите проблеми на ВиК и в момента. Не толкова в града, колкото по селата Бодрово, Горски извор, Добрич, а също и град Меричлери. Там продължава работата по изграждането на водопровода, които трябва да достави питейна вода до населеното място, което от 6 години е на водоноски.
Предвиждат се ремонти и подмяна на водопроводната мрежа по бул."Д. Благоев" и бул."Ст. Стамболов" тази година, казаха още от ръководството.