Доброволци ще разхождат кучетата от приюта за животни

Ден на отворени врати в кучкарника на Пазарджишко шосе

Приятелите на животните могат да се включат в една хуманна инициатива и да разходят някой от питомците на общинския приют за кучета в Пловдив. За пореден път в кучкарника обявяват Ден на отворените врати днес  - 21 февруари от 10.45 ч.

Организаторите са обявили, че се търсят два типа доброволци – хора, които да ги зарадват с разходки, игри, лакомства и най-вече добрина, за да се социализират и да имат шанс да бъдат забелязани и при късмет – осиновени.

Също така са поканени хора с фотографски умения, които да  направят хубави снимки на четириногите, за да повишат шанса им да бъдат забелязани от потенциални осиновители.

Инициативата на  Анимал Хоуп България – Пловдив е насочена към хората с добри сърца, които могат да отделят няколко часа в съботния ден. Посетителите ще могат тогава да прекарат известно време със затворените животни, ще могат да ги галят и да си играят с тях, защото и животните, както и хората също имат нужда от близост.

Тези които ще се отзоват, могат да занесат и подаръци на бездомните четириноги. Идеята на отворените врати е хората да харесат и осиновят своя домашен любимец.