150 младежи ще се занимават в клубове по интереси в Международен младежки център

Центърът ще кандидатства за Знака за качество на Съвета на Европа

Община Стара Загора ще представи във вторник проекта си за изграждане на Международен младежки център. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия, чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Проектът „Международен младежки център за работа с деца и младежи в риск в гр. Стара Загора“ по Програма „Деца и младежи в риск“- „Грижа за младежи в риск“ ще бъде представен на 24.02.2015 г. от 11:00 часа в Зала 2 в сградата на Община Стара Загора.
Проектът предвижда ремонт и създаване на международен младежки център. След приключване на ремонтните дейности в младежкия център ще започнат работа различни клубове по интереси.
Целева група по проекта са до 150 младежи, като минимум 25 % от тях ще бъдат младежи в неравностойно положение и роми. Целта е създаването на съвременна институция за формиране на младежки политики и дейности по примера на най-добрите европейски образци.
Общият бюджет на проекта е 1 395 379,91 евро. В рамките на проекта към центъра ще бъде изградена конферентна зала с оборудване за симултанен превод за провеждане на международни събития и конференции с младежко участие. Проектът предвижда и няколко международни събития с участие на младежи от ЕС и страните-донори с цел засилване на междукултурния диалог и разширяване на кръгозора на младите хора към света.
В процеса на изпълнение на проекта, младежкият център ще кандидатства за Знака за качество на Съвета на Европа.