Ново начало за Левски, първото изпитание е за Купата

Спорт

21-02-2015, 11:25

Снимка:

levski.bg

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

"Сините" излизат срещу Хасково в първия официален мач за 2015 г.

Ще се съвземе ли Левски през новата година? Вече с нов треньор и след кошмарна юбилейна 2014-а един от грандовете на българския футбол гледа към ново начало. Първото изпитание, в първия официален мач за 2015-а е Хасково.

 

Двата тима се изправят един срещу друг на стадион „Георги Аспарухов” в първа среща от четвъртфиналите на Купата на България. Срещата е с начален час 17:00.

 

Именно купата на страната е и основна цел на Левски до края на сезона. Тимът в момента е едва на шеста позиция в класирането, като вна пръв поглед в шампионата не може да се бори за нещо повече от трето място. То дава право на така желаното класиране в евротурнирите, но все пак, дори и в този труден сезон, „сините” мислят за това как да завършат с трофей.

 

Начело на отбора е вече е Стойчо Стоев. Голямата трансферна цел за привличане на нов нападател на „Герена” бе постигната едва в края на зимната пауза с привличането на поляка Лукаш Гикиевич и сомалиеца Либан Абди. Полякът със сигурност още не е готов да започне мач, докато Абди игра в няколко контроли и дори показа добро взаимодействие с новите си съотборници. Освен тях двамата в Левски пристигнаха и още две нови попълнения и това са румънския защитник Емил Нину и сръбския вратар Боян Йоргачевич, като и двамата са гласени за титуляри.

 

Проблемите пред Стойчо Стоев са в халфовата линия, тъй като не може да разчита на двама полузащитници заради контузии – Георги Сърмов и Борислав Цонев.

 

Хасково е воден от бившия наставник и последен треньор извел Левски до титла Емил Велев. В типичния си стил Кокала разбира се предрече, че тимът му винаги може да поднесе изненада и гарантира, че няма да се предаде на „Герена”. Все пак основната цел за Хасково до края на сезона ще си остане оцеляването в „А” група и не толкова представянето за Купата. В момента тимът е на последното място в шампионат с едва 7 точки, с изоставане от цели 13 точки от спасителната 10-а позиция.

 

Голямата новост в състава е присъствието в състава на юношата на ЦСКА Григор Долапчиев, който показа доста добри игри и вкара не малко голове по време на подготвителния лагер.

 

Срещата на стадион „Георги Аспарухов” е от 17:00 часа, а от Националният клуб на привържениците на Левски вече призоваха всички, желаещи да присъстват на мача, да заемат местата си на трибуните поне 45 минути по-рано.

 

Ето и вероятните състави на двата отбора:

 

ЛЕВСКИ: Йоргачевич, Прохазка, Стойчев, Нину, Минев, Гаджев; Краев, Бедоя, Аниете, Абди, Домовчийски.

 

ХАСКОВО: Акалски, Еуженио, Марем, Трифонов, Скерлев, Маламов, Чанев, Райнов, Узунов, Лозев, Долапчиев.

 

Източник: sportonline.bg