ЦСКА завърши контролите с победа в Стара Загора

Спорт

21-02-2015, 17:31

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

"Армейците" с минимален успех след доста пропуски

ЦСКА постигна победа в последната си контрола преди началото на пролетния дял от първенството. „Армейците” изпуснаха много положения и спечелиха само с 1:0 срещу втородивизионния Верея при гостуването на препълнения, с макар и 700 зрители, стадион „Трейс арена” в Стара Загора.

 

„Червените” започнаха силно мача и още във 2-ата минута Тони Силва бе близо до гола, но след пас на Жоаким от само няколко метра стреля неточно. Последваха удари и на Съндей и Кукоч, но и в двата случая се намеси вратарят Ел Харуби, който вече е собственост на ЦСКА, но продължава да пази на Верея.

 

Първата възможност за домакините дойде в 13-ата мин., когато Харума се оказа непокрит в наказателното поле, получи топката, но не показа съобразителност и вместо да стреля избра грешното решение да търси комбинация със съотборник. Десетина минути по-късно се разкри и най-чистата ситуация за гол пред старозагорци. Яшар се бе изведен сам срещу Дивиш, но ударът му бе неточен и не намери рамките на вратата.

 

Отговорът на „армейците” бе абсолютно идентичен и в 26-ата мин. Жоаким се озова очи в очи с Ел Харуби, но не можа да го преодолее.

 

В последната минута от първото полувреме най-накрая се стигна до гол. Кукоч центрира отляво и Силва с глава реалзира за 1:0 в полза на ЦСКА.

 

След почивката „червените” продължиха да играят много активно в първите минути на втората част удари опитаха влезлия гато резерва Галчев и Жуан Фелипе.

 

В 70-ата мин. гостите пропиляха страхотен шанс да удвоят преднината си. Галчев пусна страхотен извеждащ пас към Николич, но черногорецът стреля право във вратаря на Верея. Още в следващата атака „армейците” отново бяха близо до гола, като този път Фортес изведе Милисавлевич, но и ударът на сърбина бе отразен от стража на домакините.

 

В края на срещата гостите организираха още една добра атака, която обаче не завърши с удар. Иван Стоянов навърза трима защитници на домакините в наказателното им поле, подаде на Николич, но преди топката да стигне до него все пак се намеси играч на Верея и не допусна нападателят да стреля.

 

Така срещата завърши при този резултат и двата отбора вече мислят за подновяването на шампионата. Първият мач за ЦСКА в „А” група през тази година е на 1 март срещу Локомотив (София) в „Надежда”. Верея пък ще продължи борбата си за оцеляване във втория ешелон с гостуване на Септември (Симитли) на 28 февруари.

 

Източник: sportonline.bg