Кой ще оцелее след челен сблъсък между двата Локомотива

Изпитващите финансови проблеми "смърфове" излизат срещу третия в "А" група да отмъстят за загубата в края на 2014 г

Локомотив (Пловдив) приема Локомотив (София) в първи 1/8-финал за Купата на България. "Железничарското" дерби е от 12:30 часа на "Лаута" и ще бъде излъчвано директно по Диема.

 

Изпитващите сериозни финансови проблеми "смърфове" излизат срещу третия в "А" група с идеята да отмъстят за загубата в края на 2014 година, когато Мартин Камбуров и компания загубиха с 0:4 от тима на Димитър Васев в мач от първенството. Тогава имаше и съмнения за симулативна игра от някои играчи на пловдивския тим.

 

Както треньорът на Локо (Сф), така и колегата му Христо Колев-Бащата имат кадрови проблеми. За столичните "железничари" аут са контузените Марко Ранджелович и Даниел Гаджев, а от състава на домакините ще липсват наказаните Диян Молдованов и Венелин Филипов.

 

Христо Колев включи в групата за мача пет от новите попълнения. Сред тях са бившият нападател на ЦСКА Спас Делев и Йоан Ласиман. На "Лаута" разчитат на нападателното трио Мартин Камбуров, Спас Делев и Бирсен Карагарен, за да си осигурят добра преднина преди реванша в столицата, който е насрочен за 4 март (сряда).