Добричлия бе избран за най-добър хотел мениджър на Балканите

Мисия Добрич

22-02-2015, 14:00

Снимка:

dobrichonline.com

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Балканският Алианс на Хотелиерските Асоциации избра Ясен Щерев за носител на приза за 2014 година

Добрич е известен с висококвалифицираните и добре подготвените кадри за всички нива в йерархията на туристическия бранш и те са ценени и търсени в региона, цяла България и чужбина. Това се доказва и от наградата, която получи нашият съгражданин Ясен Щерев, съобщава dobrichonline.com.

Балканският Алианс на Хотелиерските Асоциации избра добричлията Ясен Щерев за най-добър хотел мениджър на Балканите за 2014 година. Наградата бе връчена по време на най-голямата международна туристическа борса на полуострова IFT, която се провежда от 19 февруари до днес в Белград. Ясен Щерев получи приза на пищна церемония и гала вечеря в "River restaurant Amphora" в сръбската столица. Балканският Алианс на Хотелиерските Асоциации (BAHA) е обединение на хотелиерските асоциации на балканските държави и връчваните от него награди са изключително престижни.


Ясен Щерев заслужи признанието за дейността си в четиризвездния Hotel Havana Casino & Spa в Златни пясъци, чийто мениджър е вече пета година. В същия курорт той управлява и Paradise Green Park - хотел и апартаменти. Ясен Щерев е мениджър и на един от малкото целогодишни хотели в планинските ни курорти - Bansko Spa & Holidays. И трите комплекса постигат отлични резултати, заетост и удоволетвореност на туристите, а заслугата е главно на идеите и нововъведенията на мениджъра им Ясен Щерев.


Той е на 35 години, но вече има 20-годишен опит в бранша. Започва както всеки друг добрички кадър - в КК Албена. Първият му сезон е през 1995 година, когато е на 15 и с разрешение на инспекцията по труда е помощник сервитьор на пикник "Орехите". През следващите години Ясен работи като администратор на рецепция и мениджър на ресторант в Албена. Междувременно завършва техникума по ветеринарна медицина в родния си Добрич и две висши инженерни образования, но се отдава изцяло на туризма и в следващите години продължава да се изкчава в йерархията. За да се стигне до днес, когато той вече е признат за мениджър номер 1 на Балканите.