Локо (Пд) взе аванс след първия епизод от "железничарското" дерби за Купата

Спорт

22-02-2015, 14:34

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

"Черно-белите" постигнаха минимален успех

Локомотив (Пловдив) взе минимален аванс срещу съименника си от София и победи с 2:1 като домакин в първа среща от 1/4-финалите на Купата на България.

 

Началото на мача бе шеметно и още в началото на мача двата тима си размениха по един гол. В 9-ата минута Спас Делев получи страхотен извеждащ пас в наказателното поле на гостите, финтира противников защитник, след което стреля. Ударът му уцели страничната греда, но при добавката Ванчо Траянов не сгреши и откри резултата в полза на пловдивчани.

 

Отговорът на столичани дойде доста бързо и само 5 минути по-късно Румен Трифонов почти от аутлинията отляво центрира, вратарят на домакините Йордан Господинов и защитниците пред него увиснаха и Ламжед Шехуди с глава реализира за 1:1.

 

В следващите минути гостите установиха лек териториален превес, но пък домакините бяха тези, които създаваха много по-опасни атаки. В 34-ата мин. Траян Траянов за малко да си вкара автогол, но вратарят на „червено-черните” Валентин Галев успя да спаси.

 

В края на първата част Локомотив (Пловдив) превзе изцяло инициативата и така продължи и след почивката. Натискът даде резултат в 70-ата минута, когато Янко Сандански изсипа топката в наказателното поле на софиянци, дебютантът Йоан Ласиман се оказа непокрит и стреля с глава преодолявайки излезлия неразчетено Валентин Галев за 2:1.

 

До края на срещата домакините изцяло доминираха на терена, но пък столичните „железничари” се прибраха по-компактно в отбрана внимавайки да не допуснат нов гол. Това не се случи и те дори можеха малко неочаквано да изравнят след удар с глава на Шехуди след корнер.

 

„Черно- белите” завършиха мача с човек по-малко, след като в последната атака в мача Здравко Илиев фаулира откъсващия се Генов и получи червен картон. Гостите обаче не можаха да направят нищо при последвалия пряк свободен удар и все пак логиката възтържествува, и Локомотив (Пловдив) спечели с 2:1.

 

Интригата за реванша все пак остава и втората среща в София ще се играе на 4 март.

 

Източник: sportonline.bg