Любимият ни Джак Спароу се завръща

Започнаха снимките на Карибски пирати 5

Добрата новина долетя от  Австралия, където започнаха снимките на новия филм от поредицата „Карибски пирати” с подзаглавиe “Dead men tell no tales”. Продукцията отново ще е плод на емблематичното  сътрудничество между „Дисни“ и Джери Брукхаймър, a  Джони Деп се завръща в образа на капитан Джак Спароу.

Не по-малко атрактивен актьор ще влезе в образа на злодея. Най-накрая, слухът се потвърди и Хавиер Бардем („007: Координати Скайфол“, „Няма място за старите кучета“) влиза в образа на стария враг на Джак Спароу – капитан Салазар.

 В суперпродукцията към Джони Деп и Хавиер Бардем ще се присъединят изгряващата звезда Кая Скоделарио(„Лабиринтът: Невъзможно бягство“), както и Брентън Туейтс („Господарка на злото“) и Голшифте Фарахани („Изход: Богове и царе“), съобщи “Форум Филм”.

 В новата лента злочестият капитан Джак Спароу установява, че смъртоносните призрачни пирати са избягали от Триъгълника на дявола и са поели на мисия да убият всички пирати в морето,  включително и него. Начело на зловещата дружина е старият враг на Спароу капитан Салазар.  Единствената надежда за оцеляване на Джак е да намери Тризъбеца на Посейдон – мощен артефакт, който осигурява на своя притежател власт над всички морета.

 Режисьори на новото попълнение на блокбъстър поредицата са номинираните за „Оскар“  Еспен Снадберг и Хоаким Рйонинг,  продуцент е Джери Брукхаймър, сценарист е Джеф Нейтънсън („Хвани ме, ако можеш“, „Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп“).

Само ден след началото на снимките в Австралия продуцентът на поредицата Джери Брукхаймър сподели снимка от сета в своя Twitter профил. На кадъра са запечатани режисьорите Еспен Сандберг и Хоаким Рьонинг, които наблюдават заснета сцена с нашия любим персонаж Джак

Зрелищната продукция ще е в кината по света и у нас от 7 юли 2017 г.