23 февруари - 1 март : По тънката граница на реалността

Хороскоп

22-02-2015, 19:45

Снимка:

http://pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Астрологична картина на седмицата. Слънцето активира фоновия конфликтен обмен между Сатурн и Нептун. Меркурий излиза от ретроградната си примка в края на седмицата и се противопоставя на Юпитер. Венера е вече гостенка в недружелюбния за нея дом на Марс.

Светът на тайните, загадките, мечтите и илюзиите примамливо ще ни изкушава през тази седмица. И ще ни се струва толкова интересен и вълнуващ, че вероятно няма да ни се иска да излезем от него и да се занимаем с нещо друго. Идеален момент за усамотение и отдаденост на едно единствено занимание в утешителната прегръдка на мечтанието и покоя, но от неговия позитивен заряд ще могат да се възползват само посветените на изкуството или духовните аспекти на живота. А ползите за едни, са недостатъци за други и всички останали ще трябва съзнателно да се въздържат от подобни изкушения и да не оставят без внимание обичайните и нуждаещи се от активност житейски сфери, които точно сега ще изискват повече усилия и време. В противен случай, е възможно да се сблъскаме с проблеми, които иначе не биха възникнали и най-вероятно ще бъдат в следствие от проявените безотговорност и невнимание.

През тази седмица ще ни бъде трудно да формулираме приоритетите си и да ги степенуваме по важност. Затова пък живота вероятно ще го стори вместо нас с императивни изисквания и претенции по отношение на онова което сме направили до сега и онова, с което ще трябва да се съобразяваме в бъдеще. Някои ще почувстват че работата не им носи удоволствие, а предприетите до момента инициативи не са донесли очаквания резултат. Под една или друга форма на ограничение ще трябва да приемем и да се нагодим към рамката на обективната реалност, ако искаме все пак намеренията ни да придобият, ако не желаната, то поне възможната форма. А в някои случаи може би е по-мъдро просто да се откажем навреме, за да можем да пренасочим енергията си в други по-перспективни и обещаващи области на проявление. Ще ни бъде трудно да изявяваме себе си, да демонстрираме способностите си, а дори в случаите в които все пак успеем да го сторим, вероятно няма да получим онази поощрителна оценка на която сме се надявали. Всичко това, може да занижи самооценката ни, но може и да ни подтикне към усъвършенстване на уменията, или търсенето на по-добри възможности за реализацията на личния потенциал. Всичко зависи от нашата гледна точка и фокусът към който я насочим.

Още в понеделник вероятно ще се сблъскаме с предизвикателства изискващи да проявим търпение и въздържание. Конфликти със закона и представители на държавни институции, с началници и авторитети, с фактори от чието разрешение зависим, могат да се превърнат в бариера и непреодолимо препятствие за  реализацията на целите ни. Няма да липсват и изкушения да ги преодолеем с незаконни и съмнителни средства, но непозволените методи и обиколните пътища със сигурност ще създадат повече проблеми ако не сега, то в бъдеще.

Началото на седмицата е неблагоприятен период за взаимодействие с официални инстанции и хора облечени с власт и авторитет, от чието одобрение зависим. Особено за представителите на силния пол. Дамите, ако не друго могат да разчитат на чара и обаянието си най-вече във вторник и сряда. Те пък следва да не приемат подчертано коравосърдечното настроение на половинките си в този период и да имат предвид, че сърдечните им вълнения могат да се натъкнат на грубост или дори игнориращо безразличие. Разбира се неразбирането и егоизма не са качества които трябва да поощряваме, но настоящия момент със сигурност няма да ни съдейства за да ги трансформираме във взаимност и отдаденост. Онова, което можем да направим обаче е да съхраним хармонията.

На всички пожелавам успех, търпение и мъдрост!