Бойко Борисов иска оставки след разследването във ВМА

Животът

23-02-2015, 14:56

Снимка:

vma.bg

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Злоупотреби за милиони във ВМА?

Премиерът сваля цялата политическа подкрепа от ген. Стоян Тонев

Премиерът Бойко Борисов поиска председателят на здравната комисия ген. Стоян Тонев да напусне всички постове, които заема като част от ГЕРБ. Министър-председателят сваля цялата политическа подкрепа от него, научи bTV.

Институциите се задействаха преди дни след одита на Министерство на отбраната. От пресцентъра на ГЕРБ информираха, че Тонев е бил изслушан от Изпълнителната комисия на партията по негова молба.

От съобщението става ясно, че той е подал заявления до главния прокурор и до председателя на Сметната палата. В тях настоява за извършването на пълни проверки, които да установят законността на управлението и начина на сключване на договори на ВМА-София за периода от 28 август 2012 г. до 1 януари 2015 г.

„Смятам, че само по този начин може да бъде запазен авторитетът на най-голямото българско здравно заведение с национално значение и с особено значение в случай на война и природни бедствия”, се посочва още в писмото на ген. Тонев до главния прокурор и председателя на Сметната палата.
Междувременно сдружение „Млади лекари за ново здравеопазване” изразиха възмущението си от финансовите злоупотреби, показани в предаването „bTV Репортерите”. Те настояват ген. Тонев да напусне управлението на българското здравеопазване, ако вината му бъде доказана.