"Музейко" отваря врати през юни

Мисия София

23-02-2015, 15:16

Автор:

Цветомила Петрова

Всичко от Автора

Обмислят съвместни билети със Зоопарка

троежът на най-големия научен център в Югоизточна Европа - "Музейко", който ще предложи интерактивни игри, свързани с наука, инженерство, екология, комуникации и изкуства, върви по план и трябва да отвори врати през юни. Това заяви пред Софияутре.бг зам.-кметът по образование и култура на столичната община д-р Тодор Чобанов.

Музеят, в който няма надписи "Не пипай", освен образователно забавление ще предоставя услуги и за бизнеса в България. 3-етажният научен център се намира в близост до метростанция "Г.М. Димитров".

По думите на д-р Чобанов в момента се водят преговори за издаването на съвместни билети за различните културни институции в София. "Близо 350 000 души годишно посещават Зоопарка в София. За това и обмисляме създаването на съвместни билети. Все пак идеята е в много ранна фаза, но запознаваме гражданите с предстоящите дейности. Все пак целта е да се насърчава потреблението. Когато родителите водят своето дете на интересен за тях обект, целта е да им покажем и други възможности и да ги насърчим да посещават и други места. Смятаме, че педагогическият и образователен ефект върху децата не е толкова силен, ако посетят една културна институция, колкото ако посетят 10", мотивира се Чобванов.