Тийнейджър простреля авера си по време на кражба

Младежите претършували къщата на 76-годишен и открили незаконен боен арсенал

На 22 февруари 2015 година служители от Долни Дъбник са установили, че в съучастие и сговор 17-годишен и 18-годишен от село Садовец са проникнали в къщата на 76-годишен в селото и са откраднали незаконно притежавана пушка /флоберка/ кал.22 марка "ЧЗ" с изтрити номера и две кутии, съдържащи 40 боеприпаси за пушката. Непълнолетният е произвел изстрел в земята и от рикошет 18-годишният е прострелян в областа на бедрото на левия крак. Оказана му е лекарска помощ и няма опасност за живота му, известява МВР-Плевен.

При последвало претърсване и изземване в дома на 76-годишния са намерени 10 патрони кал.22., ръчна граната /учебна с пластмасов корпус, 50 патрони кал.9 х 19 мм., 5 патрони кал.9 мм. /за карабина/, един оптичен прибор и две тротилови пресовки /артилерийски гръм/ - по 400 грама. Открити са още 41 патрони кал.9 х 19 мм и гилза от патрон кал.22.

Уведомен е прокурор в РП - Плевен. Незаконният арсенал е иззет за експертизи. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.339 от НК. Продължава работа разследващ полицай.