Мариус Куркински представя новия си моноспектакъл "Юбилей" в Пловдив

Пловдив Лайф

23-02-2015, 19:00

Снимка:

alisaclementine.wordpress.com

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Премиера и гастроли в Драмата през март

Eкипът на Драматичен театър – Пловдив е подготвил много изненади и вълнуващи преживявания за всички почитатели на театралното изкуство през месец март.

Програмата започва на 4 март с гостуване на Драматично-куклен театър Пазарджик. На сцената в Дома на културата „Борис Христов“ актьорите ще представят шедьовъра на Ст. Л. Костов „Големанов“, пише dcnews.bg.

На 5, както и на 30 март Луиза Григорова ще се превъплъти в ролята на Евридика в спектакъла на режисьора Стайко Мурджев „Евридика в подземния свят“. Въпросите за търпението, доверието към другия и съмнението в собствените ни сили, са трите основни стълба, върху които стъпва съвременният прочит на мита.

Мариус Куркински представя най-новия си моноспектакъл „Юбилей“ на сцената в Пловдив на 8 март. „Актьорът играе винаги. Дори когато е сам. Той няма живот извън играта. А когато го разбере, приема това за нова роля“ – така описва Мариус представлението, което вече пълни театралните салони в страната.

Спектакълът на младата режисьорка Анастасия Събева „Антихрист“ по едноименния шедьовър на Емилиян Станев ще бъде представен в голямата зала на Дома на културата на 9 и 24 март.

„Лекция № 2 за всеобщата просвета“ ще изнесе Камен Донев на 10 март в „Борис Христов“. Билетите за спектакъла вече са разграбени, тъй като представленията на Донев са едни от най- любимите на пловдивската публика.

Представлението “ „Чиста къща“ със специалното участие на Йоана Буковска може да гледате също на 10 и 31 март в Камерната зала на театъра. На 11 март следва спектакълът на Красимир Ранков „Съблечи се!“, а на 12 март – „Истанбулска история“ и „Детектор на лъжата“.

Хасковският драматичен театър „Димитър Димов“ гостува в Пловдив на 13 март, когато ще представи „Вдовиците“, постановка на Иван Савов. „То беше чучулига, Жулиета!“ на режисьорския екип OFFENSICHT Флеминг/Петранов може да гледате на 16 март, а на следващия ден – „Дисни трилър“.

С концерт на Камен Донев и Оркестърчи в Дома на културата Пловдив ще отбележи Международния ден на театъра на 27 март. Празникът продължава в Камерна зала с премиера на моноспектакъла на Стефан Попов „Аз актьорът?“.