Гръцкият студент, прегазил Катерина от Руската, отново пред Темида

Крими

24-02-2015, 08:50

Снимка:

bnr.bg

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

През януари делото срещу него беше отложено

Гръцкият студент Христоск Боскос, който блъсна с колата си 16-годишната ученичка Катерина Матеева, отново застава пред пловдивския районен съд днес. През януари делото срещу него беше отложено заради липсата на важен експерт, участвал в изготвянето на тройната автотехническа експертиза. Според прокурора по делото Живко Пенев, именно неговите заключения ще са решаващи за изхода от процеса.

На предишното съдебно заседание в залата освен Боскос и обвиненият в съпричиняване на катастрофата Васил Калев, бяха също 16-годишната Кари, родителите й и много нейни съученици, призовани като свидетели.

Адвокатът на Боскос Георги Кутрянски поиска случаят да се по съкратената процедура, но защитникът на Калев настоя да се ползва друга възможност от НПК – съкратено съдебно следствие с разпит на свидетели и експерти. В този случай най-вероятно след произнасяне на присъдата нейният размер няма да бъде редуциран с една трета.

Пред съда гъркът се призна за виновен, но Калев отказа да признае вина.

Катастрофата стана на 19 май, миналата година. Тогава, след удара между двата автомобила, колата на Боскос се отклонява от пътя и се забива в спирката до кръстовището, където Кари е чакала автобус.

В резултат на удара момичето бе с множество наранявания – счупване на черепа, счупване на краката и временна опасност за живота. Състоянието й още не се е подобрило, а има и усложнения при единия крак, съобщиха преди месец родителите й, които настояват за справедлива присъда.