Най-тежка мярка за биячите на таксиджията в Бургас

Крими

24-02-2015, 10:56

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Двама биха и ограбиха таксиджия

Двамата остават в ареста след като в присъствието на 15-годишна пребиха и ограбиха шофьор на такси

Окръжен съд Бургас задържа под стража Никола Николов и Георги Киряков, които са разследвани по обвинение за грабеж.

В съучастие те набили и ограбили таксиметров шофьор. Мъжете го удряли с юмруци по главата и горната част на гърба и му отмъкнали 90 лева.  За Киряков деянието се явява извършено при условията на опасен рецидив.

Представителят на Окръжна прокуратура Бургас пледира на двамата да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража. Прокурорът посочи, че са привлечени като обвиняеми за тежко умишлено престъпление, извършено в съучастие. Двамата са многократно осъждани. Предвидената за деянието санкция от 3 до 10 години.

Защитниците на Николов и Киряков твърдят, че от събраните в досъдебното производство доказателства не може да се направи извод, те да са извършили деянието. Пълномощниците обърнаха внимание, че двамата доброволно са отишли в полицията, когато са разбрали, че ги търсят. Те били трудово ангажирани и живеели със семействата си. Двамата обвиняеми и защитниците им поискаха да им бъде определена по-лека мярка за неотклонение.

Съдът приема, че съществува опасност те да се укрият от наказателно преследване, както и да извършат ново престъпление. В този смисъл съдът намира искането на прокурора за вземане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо Николов и Киряков за основателно към настоящия момент.

Определението на Окръжен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд Бургас.