Направиха проверка на училищен басейн в Дупница

Община Дупница иска да го ремонтира

Експерти направиха цялостна проверка на състоянието на плувния басейн в ОУ "Климент Охридски" в Дупница, информира struma.com. Причината е в желанието на Община Дупница да направи необходимите ремонтни дейности, за да пусне в употреба водното съоръжение. Преди седмица да се запознае със състоянието му в школото бе и кметът на Дупница инж. Методи Чимев.

"Очаквам докладът да е готов следващата седмица. Тогава ще имам пълна яснота по количествено-стойностната сметка, както и ремонтите, които трябва да направим. Ще предприемем след това необходимите действия и да започне да функционира. Дупница има нужда от закрит целогодишно работещ басейн, особено за младите хора, за които това е едно развлечение. Пускането му в употреба ще даде възможност да се кандидатства впоследствие и по програми, стимулиращи плуването в училищата и детските градини", коментира инж. Чимев.

Припомняме, че през октомври месец миналата година, в деня на открити врати в Община Дупница, учениците поискаха от инж. Чимев да възстанови закрития преди години плувен басейн. Той не функционира от 2007 година.