Румен Трифонов: Не можем да си позволим да загубим от ЦСКА

Спорт

24-02-2015, 13:12

Автор:

Sportonline.bg

Всичко от Автора

Има кой да замести Буш, убеден е бранителят на Локо София

Опитният футболист на Локомотив София Румен Трифонов даде своето мнение преди предстоящия двубой с ЦСКА. Бранителят игра няколко сезона на "Армията" и е наясно с целите на "червените" преди визитата им в "Надежда".

 

„Очаква ни много тежък мач с ЦСКА. „Армейците“ се борят за първото място и освен победа, друго няма да ги задоволи. Но пък и ние имаме нашето предизвикателство, заради което не можем да си позволим да губим. Трябва да съберем колкото се може повече точки в оставащите три кръга до плейофите, за да си осигурим мястото в първата шестица“, сподели Румен Трифонов.


„От една страна е добре, че започнахме с официалните срещи по-рано. Имам предвид първият четвъртфинал за Купата на България с Локо в Пловдив. Така влязохме в пролетния цикъл седмица преди други отбори да започнат първенството. Жалко само, че загубихме и не показахме играта, която правехме в контролите. Хубавото е, че има реванш, в който да направим всичко, за да се класираме за полуфиналите. В никакъв случай няма как да се раздвоим между мача за първенство с ЦСКА и реванша за Купата с Локо(Пд). Двата мача имат коренно различен заряд. Въпреки че и в двете срещи ще търсим успех“, обяснява Трифонов.

 

„Буш беше голмайстор на ЦСКА и на българското първенство. Като бивш играч на „червените“ обаче знам, че когато отборът бъде напуснат от решаващ футболист се взимат мерки на негово място да има или да дойде друг, който да го замести добре. Такъв е случаят с Орелиен Жоаким, който в последните кръгове от есента показа, че като голов жокер е на точния момент и на точното място. Тепърва ще се види новото попълнение Стефан Николич какво представлява“, заяви Трифонов.

 

„В Локо(Сф) отборът при нас се е запазил същия. Когато и да се върне Гъргоров в тима ще бъде повече от благоприятно и полезно. Всеки знае какво представлява една халфова линия с Гъргоров. Така че ако дойде, когато и да стане това, ще е плюс за Локомотив(Сф)“, завърши бранителят.