Обсъждат предложение за изграждане на „Алея на бойната слава на Русе”

Идеята е да се отбележат исторически събития свързани с дунавския град

Първа работна среща свързана с предложение за изграждане на „Алея на бойната слава на Русе” се проведе в кабинета на заместник областният управител на Област Русе Станимир Станчев, съобщиха от Областна администрация Русе.

Основната тема на срещата беше свързана с предложението на фондация „Русчукь” за изграждането на „Алея на бойната слава н а Русе” посредством, която да се отбележат исторически събития като създаването на военно-морски флот, пети пехотен дунавски полк, военно летище „Щръклево”, школа за санитари и готвачи, школа за водачи и бронетранспортьори и др.

Станчев изрази желанието на Областната администрация – Русе за оказване на необходимото съдействие, относно реализацията на тази родолюбива идея.
Дискутираха се варианти свързани с разположението на Алеята, експонатите, които ще включва, тяхното осигуряване, достъпът, средствата за нейното изграждане, поддръжката и др.

В края на срещата участниците взеха решение да се поискат становищата на Министерство на отбраната и Министерството на културата за възможността Алеята да бъде позиционирана в двора на Военния клуб в Русе.