Горанов с последен опит да убеди „Патриотите” за дълга

Патриотичният фронт все още бави своя отговор, тъй като има някои притеснения

Ден преди дебатите и евентуално гласуването на новия 16-милиарден дълг да влязат в пленарна зала, финансовият министър Владислав Горанов направи последен опит да се договори с Патриотичния фронт за подкрепа.

Пет минути преди 14:30 ч. Владислав Горанов лично дойде в стаята на парламентарната група на „Патриотите” в парламента, за да обсъди с тях притесненията им по ратификацията на заем от 16 милиарда лева.

Макар предварително да бе съобщено, че Каракачанов и Симеонов няма да присъстват, последният се появи и се присъедини към колегите си Борис Ячев и Юлиан Ангелов.

Искането на Горанов за тегленето на този заем раздели парламента и партньорите в управлението. От БСП и „Атака” се обявиха твърдо против и дори организираха протести за утрешния ден. ГЕРБ и Реформаторският блок ще натиснат зеления бутон „за” при гласуване на заема.

По-рано днес стана ясно, че АБВ, въпреки позицията си на партия от управляващото мнозинство, казва твърдо и непоколебимо „не” на законопроекта за ратификация.
„Патриотите” обаче все още бавят своя отговор, тъй като имат някои притеснения и искат финансист номер 1 да им разясни допълнително плана за изразходването на огромната сума.