Представят резултатите от проект свързан с деца с увреждания

Проектът се осъществява с подкрепата на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”

На заключителна пресконференция ще бъдат представени резултатите по проект „Нашите деца са нашата отговорност - разкриване на комплекс от резидентни услуги за деца и младежи с увреждания на възраст от 3 до 18 г. в Община Русе“, съобщиха от общината.

Основната цел на проекта е реализиране на устойчив модел за деинституционализация на деца и младежи с увреждания от специализираните институции и създаване на функционална мрежа от нови резидентни и съпътстващи услуги, които да заменят институционалната грижа.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз, Схема за безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-5.2.12 „Да не изоставяме нито едно дете”, компонент 2 „РАЗКРИВАНЕ НА СОЦИАЛНИ УСЛУГИ В ОБЩНОСТТА”. Договарящ орган по проекта е Агенция социално подпомагане, а бенефициент - Община Русе.

Проектът е със срок на изпълнение 18 месеца, като Община Русе ще осигури устойчивост на социалните услуги в рамките на 5 години след приключване на проектните дейности. Стойност на проекта – 633 703,82 лв., от които 538 648,25 лв. финансиране от ЕСФ и 95 055,57 лв. национално съфинансиране.