Правят подлез в кв. Горна баня до есента

Показват проектите за изграждането на канализация и осветление в квартала

До средата на лятото започва строителството на подлез в кв. Горна баня. Мястото, където загинаха няколко души вече ще бъде обезопасено. Горнобанци ще могат да преминават безопасно през подлеза. До средата на годината трябва да започне строителството на подлеза, а в началото на есента и да бъде готов подлезът.

Това заяви рейонният кмет Христина Семерджиева пред Topnovini.bg. Тя поясни и, че в административна сграда в кметството в квартала, ще бъдат поставени и работните проекти за първия и втория етап от изграждането на канализацията в квартала.

Така всеки, който иска, ще може да направи справка за това в кой етап ще бъде изградена канализацията на неговата улица и дали ще бъде включен в нея.

Относно оплакванията на някои граждани на квартала, че канализацията спира буквално на метри от техните къщи, Самерджиева посочи, че канализацията ще минава само през участъци, за които няма съдебни и административни спорове. “Необходимо е да са изчистени всички параметри. Канализацията ще мине през участъци, които не са спорни и където няма да има проблеми за целия проект”, коментира Семерджиева.

Тя обясни, че за да минава канализацията през определено място трябва улиците да с в регулация, да няма съдебни спорове за местата от където ще минава канализацията.

Относно осветлението на квартала, Семерджиева посочи, че там, където няма изградена мрежа в квартала е необходимо да се прави проект за осветление, което също е тежка процедура. Там, където има изградена мрежа обаче, се правят ремонти, подменят се износени части и осветлението работи.

В момента се изработва проект за медицинския център в квартала. Избрано е и общинско място, където ще се помещава този център. Очаква се до края на годината да бъде открит медицинския център.