Ден за борба с тормоза в училище

Животът

25-02-2015, 08:42

Снимка:

hronika-bg

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

В ОУ Елин Пелин днес ще носят розови фланелка

За втора поредна година  учениците от ОУ”Елин Пелин” ще се включат в инициативата „Ден на розовата фланелка” с цел превенция на тормоза в училище. Всички ние - ученици, учители, персонал  и родители желаем да сме толерантни, добри и  приятелски  настроени, защото само така можем да работим задружно,  като  екип, да се подкрепяме и уважаваме различието между нас, казват учениците от училището.

В ОУ”Елин Пелин” са си поставили няколко цели:

  1. Изработихме информация-съобщение за деня на розовата фланелка с призив „Да се облечем в розово” като с това ще заявим нашата позиция –ТОРМОЗЪТ СПИРА ДОТУК! Ако нямате розова дреха, закачете розово шалче или панделка!
  2. Проведохме беседа-разговор  в  класовете на тема „Агресията сред децата” и  механизми за борбата с  тормоза над други ученици.
  3. Изработване на табла и постери с послание срещу тормоза от всички класове.
  4. Учениците от 6-ти класове проведоха обсъждане на тема”Аз съм онлайн” – опасности и  последствия  от кибертормоза, как да реагираме.
  5. Учениците от начален и прогимназиален курс проведоха беседи и практически занятия  за безопасен интернет, като създадоха общи правила за онлайн пространството.
  6. Днес в голямото междучасие в училището организират състезание-надпревара:”Чие хоро най-хубаво, най-хубаво, най-голямо?” Надиграване върху  ритъма на право хоро и ръченица.