И Орешарски на опашка за саниране

Най-доброто от печата

25-02-2015, 08:00

Снимка:

в. "Труд"

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Панелният блок в Кюстендил, в който той и съпругата му имат апаратамент, е сред първите, подали документи

Въпреки настървената кампания на БСП срещу санирането експремиерът от мандата на БСП Пламен Орешарски и съпругата му Елка са сред първите, които ще се възползват от новата програма на ГЕРБ. И то точно в Кюстендил - града на Мая Манолова, която обвини ГЕРБ, че ще санира само в свои общини, пише "Труд".

Двамата притежават апартамент от 102 квадрата в панелния блок 43 на улица „Гладстон“. Домоуправителката на блока Христина Георгиева разказва пред „Труд“, че Орешарски е упълномощил свой племенник да го представлява в процедурите по рехабилитация на строения през 1988 г. блок.
Сдружението на собствениците в 8-етажния блок е учредено още преди месец със 100% участие и съгласие на живеещите. Шеф на сдружението е домоуправителката, която работи като аптекар в Кюстендил. Попитана дали позицията на експремиера противоречи на декларираното "против" на БСП, тя бе категорична: "Политическото влияние не го коментирам. Важното е да извървим всички стъпки и етапи и да се стигне до самото саниране. Всичко правим по правилата, реда и изискванията", каза тя. Кооперацията отговаря на изискванията на програмата, защото има точно 36 апартамента.
Семейството на бившия министър-председател рядко идва да отседне за някой ден в апартамента си на четвъртия етаж. Това прави по-често тъщата на Орешарски Стоянка Коларска, която иначе живее в село Стенско. Самият апартамент е наследство от тъщата и тъста Георги, който е вече покойник. След завършването на ВИИ "Карл Маркс" Пламен Орешарски е разпределен като финансов ревизор в Кюстендил. Там се запознал с бъдещата си съпруга Елка Коларска.